Şeker Bayramı öncesi Matraş Depo Günleri

31 Ağustos 2010 Yazan  
Kategori Ayakkabı-Çanta Modelleri, Stil-Aksesuar

Şeker Bayramı öncesi kaliteyi ucuza almak isteyenler için “Matraş Depo Günleri” son indirim olacak! 4-8 Eylül tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında Güneşli’deki Matraş Fabrika Otopark alanında kurulacak olan çadırlarda seri sonu ve sezon sonu ürünler indirimli fiyatlarla satışa sunulacak.

Matraş kadın ayakkabı ve çantaları 49, erkek ayakkabıları 59, evrak çantaları 89 ve cüzdanlar 19 TL’den başlayacak.

“Matraş Depo Günleri”nden alışveriş yapanlara 50 TL hediye çeki verilecek. Hediye çeki, 20 Eylül- 31 Ekim tarihleri arasında 200 TL ve üzeri alışverişlerde yeni sezon ürünlerinde kullanılabilecek.

Arzu Kaprol’un Çarpıcı Detaylarıyla Dikkat Çeken “Re-fine” Koleksiyonu

27 Ağustos 2010 Yazan  
Kategori Moda

Arzu Kaprol’un “Re-Fine” isimli İlkbahar Yaz 2011 koleksiyonu 26 Ağustos günü İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü’nde gerçekleştirilen görkemli bir defileyle moda severlerle buluştu.

Re-Fine, Güney Etiyopya’da Omo Nehri kıyısında yaşayan Mursi Kabilesi’nin geleneksel vücut boyamalarından ve Brig Laugier’in “Sculptures de Livres” adlı eserindeki katlama detaylarından esinlenerek hazırlandı. Mursi kadınlarının doğal malzemelerle yaptığı, geleneksel vücut boyamaları, Arzu Kaprol’un parçalarında hayat buldu.

Koleksiyonun temelini oluşturan çarpıcı, egzotik ve yalın motifler deri ipliklerle, organzelerle, selofon ipliklerle trikolara ve tel kırmalarla işlenen motifler, doğadaki sıra dışı formaların modernize edilmiş hali olarak karşımıza çıktı.

Moda ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı defile, Thierry Dreyfus’un müthiş ışık tasarımı ve müzisyen Mercan Dede’nin bu show için hazırladığı özel müzikleri ile tam bir görsel şölene dönüştü.

1985 yılından beri art direktör ve sanatçı olarak moda dünyası için eşsiz atmosferler yaratan Thierry Dreyfus, Arzu Kaprol defilesinde koleksiyonun hikayesini ışıklarla anlattı. Gölgelerden ve spotlardan bambaşka bir dünya yaratan Thierry Dreyfus, Dior Homme, Helmut Lang, Calvin Klein, Ann Demeulemeester, Sonia Rykiel, Chloé,Marni and Jil Sander to Yves Saint Laurent’s gibi pek çok önemli markanın da podyumlarına getirdiği yeniliklerle tanınıyor.

Desenlerin ve yaratıcılığın sesi olamaya 2011 İlkbahar Yaz sezonunda da devam eden Arzu Kaprol, Ekim ayında Paris Moda Haftası kapsamında koleksiyonunun farklı parçalarını sergileyecek.

2011 Saç Modelleri

25 Ağustos 2010 Yazan  
Kategori Cilt Bakımı, Makyaj Modası

2011 saç modelleri bu sonbahar ve kış bizlere  genç ve dinamik  görünüm sağlıyor. Ünlü modacılar bu yıl saç trendlerini  dağınık  topuzlar, saç örgüleri ve at kuyruğu olarak belirlediler. Genellikle yandan ayrılan saçlar kadınsı görünümü çağrıştırıyor.

Dolce & Gabbana 2010–2011 Sonbahar Kış Koleksiyonu

23 Ağustos 2010 Yazan  
Kategori Moda

Koleksiyonun tüm parçalarında kadınsılık göze çarpıyor. Dolce & Gabbana 2010–2011 sonbahar kış koleksiyonunda dişiliği ön plana çıkaran dantel, kordon ve tüvit, saten gibi kumaşlar kullanılmış.

Koleksiyonda triko hırkalar şık görünümleri ile göz dolduruyor.

Kürk kullanılan 2011 kış plato modelleri koleksiyonun yine kadınsı çizgilerini vurguluyor.

Nişastalı Puding

19 Ağustos 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

Ramazanın sıcak  günlerde yaşanması nedeniyle sütlü tatlı tariflerine daha çok yer veriyoruz.  Sütlü tatlılarda ben nişastayı çok seviyorum. Sütlaç yaparken de bir kaşık ezip ilave ederim. Nişasta ayrı bir lezzet katıyor sütlü tatlılara…

1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yarım paket vanilya

2.5 su bardağı süt

6-7 çorba kaşığı tozşeker

2 çorba kaşığı buğday nişastası

Sütü şekerle kaynatın. Nişastayı yarım su bardağı suyla ezip kaynayan süte karıştırmaya ara vermeden azar azar ekleyin. Koyulaşana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, vanilyayı ekleyip ateşten alın.

Hafif yağlanmış kâselerin yarısına kadar boşaltıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye 2 parmak kadar su ekleyip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp kâseleri buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın. Üzerlerine pudra şekeri serpip süsleyebilirsiniz.

Lc Waikiki’de erken bayram alışveriş ile sonbahara merhaba…

18 Ağustos 2010 Yazan  
Kategori Moda, Stil-Aksesuar

Kadın, erkek, genç ve çocuk koleksiyonları ile “ulaşılabilir moda”nın vazgeçilmez adresi olan LC Waikiki’de Şeker Bayramı alışveriş kampanyası şimdiden başladı.

18-26 Ağustos 2010 tarihleri arasında LC Waikiki’lerde yapacağınız alışverişlerinizde bedava ürün fırsatınız var.

Elbise-49,90TL

Gömlek-34,90TL

LC Waikiki, bayramlıklarınızı seçerken cebinizi rahat ettirecek fırsatları da beraberinde sunuyor. “3 Alana +1 Bedava Kampanyası” ile bayram alışverişlerinizi erkenden yapabilir, rahat rahat aradığınız ürünleri bulabilir ve bedava ürün fırsatını yakalayabilirsiniz

Etek-39,90TL

Vişneli Muhallebi

17 Ağustos 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

Ben evde vişne reçeli vardı onunla yaptım siz farklı bir reçelle de yapabilirsiniz. Lezzetli hafif bir sütlü tatlı tarifi

1 litre süt

1 su bardağı tozşeker

3 çorba kasığı pirinç unu

2 yumurta akı

Yarım paket vanilya

Süt ve tozşekeri tencereye alıp ısıtın. Pirinç ununu ayrı bir kâseye alıp yarım bardak suyla ezin. 3 kaşık şekerli sıcak süt ekleyip karıştırın. 6 kâsenin dibine birer tatlı kaşığı vişne reçeli sürün. Unlu ve sütlü karışımı kaynamakta olan şekerli süte ekleyip koyu bir kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Vanilya ilave karıştırın ve muhallebiyi ateşten alın.

Sıcak muhallebinin yarısını vişne reçeli sürdüğünüz kâselere paylaştırın.

Tencerede kalan muhallebiyi çok kısık ateşe alıp kapağını kapatın. Yumurta aklarını bir kâsede üzerine bir tuz ekleyip kar haline gelinceye kadar çırpın. Sıcak muhallebiye ekleyip iyice karıştırın. Kâselere paylaştırıp soğumaya bırakın. Vişne reçeli taneleriyle süsleyip soğuk servis yapın.

2010 Sonbaharının en çarpıcı saç renkleri

12 Ağustos 2010 Yazan  
Kategori Cilt Bakımı, Makyaj Modası

Fonex Kozmetik Profesyonel ürün grubuna 65 renk seçeneği ile  Krem saç boyalarını  ekledi.

Buğday ve meyve özleri içeren besleyici formülü saçın kurumasını önlüyor ve saça

Ekstra yumuşaklık verirken aynı zamanda parlak bir görünüm kazandırıyor.

En inatçı beyazlarda bile kusursuz sonuçlar elde etmeniz için geliştirilmiş Cover Base serisi  vazgeçemeyeceğiniz 2 farklı tonda çalışma seçeneği sunuyor.

İki grup ana renk serisi yaratıcı dokunuşlarınıza güç katıyor. Naturel ve yoğun naturel  serisinden ister daha soft ister daha yoğun ton seçimini ise size bırakıyor.

Blonde serisi ile doğal saçlarda eşsiz gölgeler/baleyajlar saçları hareketlendirip Işıltı kazandırıyor. Ayrıca boyalı saçlarda dekolore işleminden sonra ton vermek için de idealdir.

Evinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz Fonex Saç Boyaları’ nın  bol çeşitli renk seçenekleriyle  bu sezonun en moda renklerine sizde kavuşabilirsiniz.

Derinlerdeki iz elmas güzelliğinize güzellik katacak

04 Ağustos 2010 Yazan  
Kategori Ayakkabı-Çanta Modelleri, Stil-Aksesuar

Tekin Seyrekoğlu ile en değerli taşlardan elmas ve pırlantaya işlediği yepyeni bir koleksiyon ile karşımıza çıkıyor.

Anadolu takılarının binlerce yıllık teknik incelikleri, detaylarda saklanan derinliği ve onlarca kültürün izini süren tasarımlarının zenginliğiyle zamanın ötesine geçen çizgi Fever Collection’a ilham kaynağı oldu.

Elmas ve pırlantanın asaleti Tekin Seyrekoğlu tasarımlarıyla yeniden şekillendi.

Fever Collection, 8 ayar pembe altın üzerine siyah oksit ile eskitilmiş, kenarları 2.20 karat pırlanta, orta kısmı 4.20 karat elmaslarla süslenmiş kolye, küpe ve yüzükten oluşan göz alıcı bir koleksiyon.

Elmasın büyülü ışıltısı yaz gecelerinde sizi gecenin yıldızı yapacak .

Tonbalıklı Sandviç

02 Ağustos 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

Benim çok sevdiğim yiyeceklerden biri ton balıklı sandviç, öğün olarak yiyebileceğiniz hatta yapıp işe götürebileceğiniz kolay ve nefis bir sandviç çeşitlerinden.

Yarım çorba kaşığı mayonez

Az miktarda doğranmış göbek salata

80 gram ton balığı konservesi

1 adet sandviç ekmeği

Sandviç ekmeğini ikiye bölün. Mayonez ile göbek salatayı karıştırın. Ekmeğin üzerine sürün. Üzerine ton balığı konservesini koyun. En üste ekmeğin diğer yarısını kapatıp, afiyetle yiyin