Bulgurlu Peynir Salatası

30 Nisan 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

Bulgur ve peynirin lezzeti ile mayonezin güzel tadı birleşince ortaya nefis bir salata çıkıyor.

1, 5su bardağı (240 gr) bulgur

200 gr taze fasulye

1/3 su bardağı (80 ml) light mayonez

2 yemek kaşığı limon suyu

1 /2su bardağı maydanoz

2 su bardağı taze nane

4 adet doğranmış taze soğan

250 gr çeri domates

200 gr ufalanmış keçi peyniri

Bulguru büyük bir kapta üzerine kaynamış su koyarak ıslatın.

10 dakika kadar bekletin ve süzün. Bu arada taze fasulyeleri ayıklayıp üçe bölerek başlayın ya da mikrodalga fırında yumuşatıp süzün.

Bulguru, fasulyeleri, mayonezi, limon suyunu ve diğer malzemeleri büyükçe bir kapta toplayıp karıştırın.

Onarıcı Maydanoz Maskesi

29 Nisan 2010 Yazan  
Kategori Makyaj Modası

Bu maske ciltteki kırışıklıklara çok etkilidir. Her maskede olduğu gibi bu maskeyi de temiz cilde uygulayın.

Maydanoz maskesi onarıcı özelliğe sahip bir maskedir. Yarım demet maydanozu suda on beş dakika kaynatıp yüzünüze sürün. Soğuyunca bir 1 çorba kasığı bal ve bir adet çırpılmış yumurta sarsını karıştırıp yüzünüze sürün ve yine on beş dakika bekletin.

Zeytinli Makarna-Fettucine

28 Nisan 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

İtalyan mutfağının fettucine adlı makarna çeşidi, biraz bizim erişteye benzer. Siz isterseniz bu tarifteki sosu burgu makarna üzerine ilave edebilirsiniz size kalmış

1 paket fettucine makarna

1 kg küçük boy domates

3 diş sarımsak

1 çay kaşığı kekik

1 acı kırmızıbiber Tuz

5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 kase sofralık siyah zeytin

1 tutam kıyılmış fesleğen

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kıyılmış sarımsakları orta ateşte pembeleştirin. Doğranmış domates, tuz, kırmızıbiber ve kekiği ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp zeytinlerle harmanlayın.

Makarnayı bir tutam tuz ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda yaklaşık 9-10 dakika haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Hazırladığınız domates sosu makarnanın üzerine gezdirerek döktün. Kıyılmış fesleğenle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Oje renkleri seçimi

26 Nisan 2010 Yazan  
Kategori Makyaj Modası

Eğer sarımtırak bir cildiniz varsa mavi bazlı ojeleri tercih edin. Pembe ciltliler sıcak oranj tonlarına yönelmeliler. Koyu tenliler ise süper ışıltılı renklerden kesinlikle uzak durmalılar.

Salam ve Parmesan Peynirli Makarna

26 Nisan 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

Son yıllarda İtalyan mutfağının yemek çeşitlerinden bir çoğu bizim mutfaklarımızda girdi. Bu  sebeple İtalyanların makarnada ve bir çok yemekte kullandıkları Parmesan peyniri de sofralarımızda yer alır oldu. İşte farklı tatları denemek isteyenler için bir tarif..

500 gr şerit makarna

120 gr ince dilimlenmiş salam

300 gr iri doğranmış brokoli

600 ml koyu krema

2/3 su bardağı (100 gr) kurutulmuş iri

doğranmış domates

2 yemek kaşığı ince rendelenmiş parmesan peyniri

Makarnayı büyük bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve soğumaması için kapağını kapatın. Salamı ince şeritler halinde kesin, teflon tavada çıtır çıtır olana dek orta ısıda pişirin ve fazla yağını kağıt havluyla alın. Brokoliyi haşlayın. Geniş bir tencerede kremayı kaynatın ve salam, brokoli, domates ve parmesan peynirini ekleyip ısınana kadar karıştırın. Daha sonra makarnayı da ekleyerek hafifçe karıştırın ve servis yapın.

Nigiri Sushi

24 Nisan 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

Son yılların çok sevilen Japon mutfağından bir yemek tarifi

Sushi pilavının yapılışı:

1 kg. sushi pirinci

30 ml. pirinç sirkesi

30 gr. şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Sushi pirincini iyice yıkayıp süzdürün. 350 ml. soğuk suya koyup bir taşım kaynatın. Üstü kapalı, orta ateşte 20 dakika pi-şirin. Ateşten alın ve üstü açık15 dakika buharının çıkması için bekletin. Pirinç sirkesini şeker ve tuz ile karıştırıp pilava ekleyin. Soğuk suyla yıkanmış geniş bir kaseye alıp soğumaya bırakın. Bir spatula ile birçok defa alt üst edin. Karıştırmayın.

Sushi yapılışı

200 gr. somon file

200 gr. ton balığı filetosu

400 gr. sushi pilavı

Balıkları önce 5 cm. kalınlığın-da şerit, sonra verev eşit kalınlıkta 16 dilime kesin. Ellerinizi ıslatıp sushi pilavını rulo haline getirin. 16 dilime kesin ve sağ elinizde teker teker oval rulo yapın. Sol elinize bir dilini balık koyun ve bir pilav rulosu koyup sağ elinizin işaret parmağıyla iyice bastırın. Sushileri ters çevirin. İşaret parmağınızla balıkların üstlerini düzleştirip servis yapın.

Hassas cilt için papatyadan temizleyici

22 Nisan 2010 Yazan  
Kategori Cilt Bakımı, Makyaj Modası

Kendi temizleyicinizi kendiniz yapabilirsiniz. Üstelik kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle

1 yemek kaşığı salatalık suyu

2 yemek kaşığı taze papatya çiçeği ( ya da 1yemek kaşığı kuru papatya)

1 bardak saf su

1 yemek kaşığı gliserin

Taze papatyanı tam mevsim, çevrenizde rahatlıkla bulabilirsiniz ama toplamaya zamanınız yoksa papatya çayı poşetleri de kullanabilirsiniz. Özellikle hassas ciltlerde çok etkilidir Tüm maddeleri karıştırarak temiz bir kaba koyun. Cildinize masaj yaparak sürün ve ılık suyla yıkayın. Bu sabun içermeyen hafif bir temizleyicidir. Bu temizleyiciyi sabah-akşam kullanabilirsiniz.

Solgun ciltler için makyaj önerileri

21 Nisan 2010 Yazan  
Kategori Makyaj Modası

Makyaj yapmanıza rağmen yüzünüz hala cansız mı gözüküyor? Sorun büyük bir ihtimalle makyaj için seçtiğiniz renklerde ve bölgelerdedir. İşte çözüm

Göz makyajı en çok dikkat çeken makyajdır. Yüzünüz hala soluk görünüyorsa göz makyajınızı biraz koyulaştırabilir veya rengini değiştirebilirsiniz.

Buna rağmen kendinizi hala iyi hissetmiyorsanız rujunuzu biraz daha canlı renkte seçip yüzünüze renk katabilirsiniz. Daha renkli görünsün diye yanaklarınıza sürmüş olduğunuz allığın miktarını abartırsanız kıpkırmızı ve hiç hoş görünmeyen yanaklara sahip olursunuz

2010 Yaz Modasında Hasır Çanta Şıklığı

20 Nisan 2010 Yazan  
Kategori Ayakkabı-Çanta Modelleri

Ünlü Modacılar 2010 yaz koleksiyonlarında işlemli, kumaş ve hasır çantalara yere verdiler Bu yaz hasır ve işlemli kumaş çantalar sokakları ve plajları renklendiriyor. . Çiçek motifleri ve şeffaf boncuklarla süslenen hasır işlemeli kumaş çantalar, zarafetinden gün boyu vazgeçmeyen kadınlar için tasarlanmış.

Versace 2010 İlkbahar -Yaz Elbise Modelleri

18 Nisan 2010 Yazan  
Kategori Moda

Versace   2010 İlkbahar- Yaz  koleksiyonu, baharın canlı renklerini ve  romantizmini  yansıtıyor, Beyazın saflığı gri yeşil eflatunun canlılığını  hissettiriyor.

Bu yaz 2010 koleksiyonunda elbise modellerinde göze çarpan detaylar, uçuşan ipekler, nefis işlemeler etek uçlardaki hareketlilik.

Ayrıca 2010 Yaz modasının temeli şortların 2010 Yaz gece kıyafetlerinde de en belirgin detaylardan.