Yoğurtlu Naneli Kızartma

31 Temmuz 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

Naneyi çok severim hele yoğurtla çok yakışır. Kızarmış sebzelere ister kuru nane ile ister taze nane ile sarımsaklı sos yaparak lezzetli bir yaz yemeği oluşturabilirsiniz.

Öncelikle 2 adet kabak ve 2 adet patlıcanı alacalı olarak soyup, çok küçük doğrayın. 4 adet patatesin de kabuklarını soyup, küp küp doğrayın:3 adet çarliston biberi çok küçük doğrayın. Malzemeleri sırasıyla kızgın sıvıyağda iyice kızartın. Daha sonra kâğıt havlu üzerine alıp, fazla yağını alın. Kızartmaları servis tabağına alın. Yeterli miktarda tuz ekleyin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarımsak karıştırılmış yoğurt ilave edin. Pul biber ve nane ekleyin. Yoğurdu da kızartmaların üzerine döküp servis yapın.

Sağlıklı Kaşlara Sahip Olmak İçin

29 Temmuz 2010 Yazan  
Kategori Cilt Bakımı, Makyaj Modası

Çoğumuz kaşlarımıza saçlarımıza verdiğimiz önemi vermeyiz. Oysaki güzel kaşlara sahip olmak, yüzümüze yakışan kaş biçimini bulmak yüz güzelliğimizde çok önemli. Her ne kadar kaş kalınlığının da modası var ama yinede, yüzümüze yakışan kaş biçimini seçmeliyiz. Burnumuzun şeklini ve yüz ifademizi etkileyen kaşlarımızın da bakıma ihtiyacı var. Kaşlarımıza haftada bir bademyağı sürüp kaş fırçası ile fırçalamak sıklaşmasını ve sağlıklı düzgün kaşlara sahip olmamızı sağlar.

Sebzeli Tavuk Sote

28 Temmuz 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

Hemen ortaya bir yemek çıkarmanız gerek, en kolay ve çabuk hazırlanabilecek bir yemek sebzeli tavuk sote. Sağlıklı ve lezzetli, soya sosu yemeğe hele de tavuk etine çok yakışıyor…

2 adet soğan

2 çorba kaşığı margarin

Yarım kg kuşbaşı tavuk

Yarım kg mantar

Yarım kg patates

1 çorba kaşığı soya sosu

Kekik ve tuz, pul biber

Küçük doğradığınız soğanları margarinle kavuran. Kuşbaşı tavuk etini ilave edin. Soğanlarla birlikte karıştırarak kavurmaya devam edin. Doğranmış kavrulmuş mantar ve küçük doğranmış patatesleri ilave edin. Azar azar su ekleyerek, iyice pişirin. İnmesine yakın, soya sosunu ekleyin. Üzerine kekik serpip sıcak servis yapın. İsterseniz üzerini kırmızı dolma biber dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Kayseri Yemekleri

27 Temmuz 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

Beğendik Kayseri Mutfağı, uzun yıllardır Beğendik ailesi tarafından oluşturulan reçeteler doğrultusunda hazırladığı yöresel Kayseri yemekleriyle, Kayseri mutfağını mantı ve pastırmanın ötesine taşıyor. Hamur işi ve et yemeklerine düşkün misafirlerin damak tatlarına uygun bir çok farklı lezzeti bir arada bulacakları Beğendik Kayseri Mutfağı, Ankara Libya Caddesi’nde mideleri fethediyor.

Yüzlerce Yıllık Kayseri Yemek Kültürü Beğendik Kayseri Mutfağı’nda

Yüzlerce yıllık birikimden oluşan Kayseri yemek kültürünün en güzel örnekleri, Beğendik ailesi tarafından bizzat oluşturulan reçetelere dayanarak, geleneksel yöntemler kullanılarak elle üretiliyor. Orijinal reçetelere sadık kalınarak Kayseri yemek kültürünün yaşatılması amacıyla kurulan Beğendik Kayseri Mutfağı, uygun fiyatlarıyla da dikkatleri çekiyor.

Başlangıç Çömlek Peyniri ve Bazlamayla

Beğendik kayseri Mutfağı’nda çömlek peyniri, çaman ve bazlamayla başlayan ikramlar, misafirlerin beğenisine göre yerel tatlarla devam ediyor. “Bamya çorbası”, “börek aşı”, dillere destan Kayseri mantısı, kuzu kaburgadan yapılan ve üç saat boyunca fırında pişirilen “fırın ağzı”, “etli yaprak sarma”, kıymalı ve peynirli çeşitleriyle Kayseri’nin meşhur “yağlama”sı, “sucuk içi”, “patlıcan güveç”, börek çeşitleri sıkça tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Beğendik Kayseri Mutfağı’nda hem mantı seven hem de et yemek istemeyenler için özel peynirli mantı da bulunuyor.

Yemek keyfini tatlı ile devam ettirmek isteyenler için ise Kayseri yöresine ait “nevzine”, “güllü baklava”, “açma”, “muska” ve “sarma” hafif ve lezzetli çeşitler arasında yer alıyor.

Hardal Soslu Patataes Salatası

23 Temmuz 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

4 adet patates

İki buçuk su bardağı et suyu

Yarım demet taze soğan

Sos için: 1 tatlı kaşığı hardal

1 çorba kaşığı mayonez

1 tatlı kaşığı sirke, tuz, karabiber

Yarım limonun suyu

Patatesler haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra yuvarlak biçimde dilimleyin. Tencerede kaynattığınız 2 bardak et suyunda, patates dilimlerini 5 dakika bekletin. Suyunu süzdüğünüz patatesleri salata kasesine alın. Taze soğanları yeşil kısmını yarım parmak uzunluğunda doğrayın ve patateslerin üzerine yayın. Ayrı bir kapta hardal, mayonez, sirke, tuz, karabiber, ince ince kıydığınız taze soğanların beyaz kısımları ve yarım su bardağı et suyunu karıştırın. Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine gezdirerek servis yapın.

Ömürlük Yüzükler…

22 Temmuz 2010 Yazan  
Kategori Ayakkabı-Çanta Modelleri, Stil-Aksesuar

Yaz ayları sonsuza kadar evet diyecek çiftlerin evlilik tarihleri için en çok tercih ettiği dönemlerdir. Bu güzel gününüzde gelinliğinizin modeliyle bütünleşecek yüzüklerle bir ömür boyu ışıldamak elinizde… Sade ve zarif modellerden oluşturulmuş “Ömür Boyu” yüzük koleksiyonunu sadece düğün gününüzde değil, bir ömür boyu kullanabilirsiniz…

Koçak Gold  “Ömür Boyu”  yüzük koleksiyonuyla hem altın hem de pırlantadan oluşan sade ve zarif tasarımlarını bu özel günü daha değerli hale getirmeye özen gösterenlerin beğenisine sunuyor. Aşkın ve sadakatin vurgulandığı koleksiyonda alyanslar, tek taş, beş taş, tam tur yüzükler romantizm, şıklık ve zarafeti simgeliyor.

Genç ciltlerdeki saflık ve tazelik

20 Temmuz 2010 Yazan  
Kategori Makyaj Modası

Fransa’nın Kozmetik Oscar’lı markası INGRID MILLET, genç kızların en büyük sıkıntısı olan “Bu yaşta cildimi yıpratmadan nasıl bakım yapmam gerekir?” sorusuna taptaze bir öneri ile cevap veriyor. Source Pure Serisi’nden Creme Aromatique Dengeleyici Aromatik Krem ile taze cildinizi daha temiz ve dengeli şekilde mat bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Henüz yıpranmamış genç cildinize daha saf ve temiz, hatta mat bir görünüm katarak aydınlık cildinizle kıskanılmak istiyorsanız INGRID MILLET’nin Source Pure serisinden Créme Aromatique’i denemelisiniz. Créme Aromatique Dengeleyici Aromatik Krem, hem cildinizi arındırıyor hem de yağ oranını dengeliyor.

Normal ve karma ciltlerde oluşan parlaklık ve yağlanmayı azaltmak için hazırlanan özel formüllü INGRID MILLET Créme Aromatique, cildinizin yağ dengesini düzenliyor. Açık gözenekleri sıkıştırıp toksinlerden arındırarak saf ve temiz bir görünüme kavuşmanızı sağlıyor. Üç farklı işlemi bir arada sunan bitkisel – aromatik içeriği ile cildi arındırıyor, oksijen veriyor ve fazla parlaklığı gideriyor.

Doğallığı, mükemmel derecede saflaşmış ve oksijen almış ferahlığı cildinizde hissetmek istiyorsanız INGRID MILLET Creme Aromatique’den vazgeçemeyeceksiniz.

Daha yüksek ve kalıcı etki için INGRID MILLET Fluide Fruité ferahlatıcı, nemlendirici ve parlaklık önleyici sıvı emülsiyon ile kullanmanızı öneririz.

INGRID MILLET ürünleri tüm seçkin yetkili eczanelerde!

Beyaz Çikolatalı Parfe

19 Temmuz 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

Keyifle yenen yemeğin sonunda serin lezzetli bir tatlıdan daha iyisi olamaz. İşte şık serin nefis beyaz çikolatalı parfe tarifi

225 gr beyaz çikolata

2.5 su bardağı süt kreması

Yarım su bardağı süt

5 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı tozşeker

1 çay bardağı Hindistan ceviz

1 su bardağı şam fıstığı

225 gr sade çikolata

1 su bardağı krema

1 çorba kaşığı bal

Beyaz çikolatayı parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin. Hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

1 su bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpın. Beyaz çikolatalı karışıma ilave edin.

1 su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü küçük bir tencerede kaynatın. Tozşeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın. Çırpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek 2-3 dakika pişirin. Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun.

Şam fıstıklarını suda bekletip soyun. Dikdörtgen bir kalıbı streç folye ile _kaplayın. Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın. Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin. Şam fıstıklarını yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin. 8 saat daha buzlukta bekletin

Süsleme için; sade çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ayrı bir ısıtın. Ateşten alıp çikolata ve bal ekleyin, karıştırarak ılıtın. Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın. Stres folyoyu üzerinden alıp suya batırılmış kekin bir bıçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip hemen servis yapın.

Makyaj Ürünlerinizin Ömrü

17 Temmuz 2010 Yazan  
Kategori Cilt Bakımı, Makyaj Modası

Kaliteli makyaj ürünleri kullanmamız, hem daha doğal ve güzel bir makyaja sahip olmamıza hamda cilt sağlığımızın korunmasına doğrudan etki eder. Bu yüzden aldığımız her tür makyaj malzemesinin öncelikle kalitesine önem vermeliyiz. Ancak biliyoruz ki kalitenin yükselmesiyle fiyatlarda yükseliyor. Doğal olarak aldığımız kaliteli makyaj malzemelerimizin ömrü ne kadar uzun olursa bütçemiz açısından o kadar karlıyız demektir. Bu makalemizde kaliteli makyaj ürünlerimizi nasıl daha uzun süre muhafaza edebiliriz, ömrünü uzatabiliriz bu tüyolara değineceğiz.
Yüz ve vücut kremleri
Krem alırken ilk dikkat etmemiz gereken kapağı açılarak kullanılanlar yerine pompalı veya tüplü olarak kullanılabilen ambalajlardaki kremlerden almalıyız. Böylece kremi her kullandığımızda kapağını açıp kapatmadığımız ve doğal olarak hava ile temasına engel olduğumuz için daha uzun ömürlü olmasına katkıda bulunmuş oluruz. Saklama koşulları için de soğuk ve güneş görmeyen yerlerde muhafaza etmemiz, renklerinin değişmesini, kıvamının bozulmasını engelleyerek uzun ömürlü olmasını sağlayan bir diğer ayrıntıdır.
Ojeler

Ojelerimizde karşılaştığımız en sık sorun kurumuş bir oje ile karşılaşmaktır. Bu sorunu yaşamamak için ojemizin kapağını sıkıca kapatarak hava ile temasını kesmemiz yeterlidir. Ancak burada dikkat edin kapağı kapatmadan önce şişenin ağız kısmını asetonlu pamuk ile silerek kapağını kapatırsanız tekrar kullanmak istediğinizde kapağın şişeye yapışma, sıkışma, açılmama riskini de ortadan kaldırmış olursunuz.

Güneşten, sıcaktan uzak tutacağınız ojeleriniz daha uzun ömürlü olacaktır.

Maskara- Rimel
En sık yaptığımız hatalardan biride maskaramızı yani rimelimizi kullanmadan önce çalkalamamızdır. Bu yaptığımız rimelimizin kurumasına sebep olur. Kullanmamız gerektiği zamanlarda çalkalamadan açacağımız rimelimizi, işimiz biter bitmez ağzını hemen kapatmamız daha uzun süreli bir rimel sahibi olmamızı sağlayacaktır.


Fondöten ve Pudralar

Aynı kremler gibi fondötenlerimizi de ağzı açılıp kapanan kapaklı ambalajlar yerine, tüplü ya da pompalı ambalajlarda satılanlardan almayı tercih etmeliyiz. Böylece hava almadığı için daha uzun süreli bir kullanıma sahip oluruz.
Sıvı içermedikleri için pudralar fondötenlere göre daha uzun ömürlüdürler, herhangi bir kırılma veya üzerine sıvı dökülerek ıslanma riskleri dışında ortalama 3 yıl kadar kullanılabilir.

Mantı salatası

16 Temmuz 2010 Yazan  
Kategori Moda-Yemek Tarifleri

250 gram dondurulmuş hazır mantı

1 adet dolmalık biber

100 gram eski kaşar peyniri

100 gram siyah zeytin

3 adet domates

Bir miktar sıvıyağ, tuz

Sosu için: 2-3 diş sarımsak

4 çorba kaşık’ sıvıyağ

3 çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı limon suyu

1 tutam kırmızıbiber

Mantıyı, tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın.Suyunu süzüp salata kasesine alın.üzerine bir miktar sıvıyağ dökün.Salata tabağının içine sırasıyla dolmalık biberi dilimleyin, kaşar peynirini rendeleyin,domatesleri küp şeklinde doğrayın ve hepsini karıştırın. Son olarak zeytinin çekirdeklerini çıkarıp salatayailave edin.

Sosu icin: Sarımsağı ezip diğer malzemlerle birlikte bir kavanoza koyun, kapağını kapatıp iyice çalkalayın.Servis yapmadan salataya sosu dökün. Salatamız servis hazır.